El programa Làbora facilita la contractació de 1.671 persones en situació vulnerable

El programa Làbora facilita la contractació de 1.671 persones en situació vulnerable

15/11/2020 - 10:28

serveis socials. Més de 4.000 empreses col·laboren amb aquest projecte d’inserció per combatre l’exclusió social

El programa Làbora va propiciar que 1.671 persones trobessin feina el 2019, de les quals un 63% eren dones. Aquesta xifra representa un augment del 3% de les contractacions respecte a l’any anterior i consolida el programa com una eina efectiva per combatre l’exclusió social a través de la inserció laboral.

La memòria d’activitat de 2019 recull un augment de tots els indicadors en el cinquè any d’existència d’aquest programa que orienta, forma i acompanya persones que estan en situació de vulnerabilitat perquè puguin accedir al mercat laboral. Entre aquests indicadors també destaca les 6.013 persones ateses de manera individualitzada a través dels 21 Punts d’Orientació repartits per la ciutat; i les 5.916 candidatures presentades a les empreses. Precisament el paper de les 4.102 empreses col·laboradores és clau per tirar endavant el programa.

Les dades de 2019 corroboren que Làbora contribueix a millorar la situació de les persones més vulnerables de la ciutat, fomentant la contractació de dones (s’ha incrementat 4 punts respecte a l’any anterior); la inserció de persones més grans de 45 anys; i els contractes de més llarga durada.

El programa Làbora és un projecte de ciutat de cooperació publicosocial liderat per l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i la Creu Roja.