L’acompanyament a adolescents i joves en processos de dol i pèrdua

04/11/2020 - 09:54

Salut emocional. De quina manera podem acompanyar a adolescents i joves davant la mort d'una persona propera? El 5 de novembre, en parlem en una trobada virtual amb psicòlegs del Centre per a Famílies amb Adolescents i el CSMIJ Gràcia.

La pèrdua d’un ésser estimat sempre és una situació complicada, que requereix temps i recolzament part de la família i els amics. L’escenari actual de la pandèmia, complica més l’elaboració del dol, l’acompanyament que tothom necessita en aquests moments.

Com estan vivint aquesta situació els i les adolescents i joves? De quina manera podem acompanyar-los davant la mort d’una persona propera?

En parlem, el proper dijous 5 de novembre a les 18 h, amb:

La trobada s’emetrà en obert a través del Twitter de Joventut i girarà entorn 4 blocs:

  • Què és el dol: quines etapes comporta…
  • Com acompanyar els nostres fills i filles adolescents en aquest procés: què fer si emmascara els símptomes propis del dol expressant agressivitat o evasió, com respectar els ritmes i les necessitats dels joves en una situació així, com acompanyar-los davant la por a la mort…
  • Recursos i eines per gestionar el dol: rituals per transitar el dol de la millor manera en família, com gestionar sentiments d’enuig o abandonament…
  • El dol disfuncional: què fem si el procés de dol del jove o l’adolescent es complica i ens cal demanar ajuda professional?