04/03/2021 - 14:39
Joves. Si hi vau participar com a professionals que treballeu amb joves o si us interessa conèixer com pot afectar la soledat a adolescents i joves, no deixeu de visualitzar els vídeos que resumeixen la jornada duta a terme a finals del 2020.
Tant si hi vau participar com a professionals que treballeu amb joves com si us interessa conèixer com pot afectar la soledat a adolescents i joves, ja podeu consultar els continguts de la jornada “Ens posem les ulleres: la soledat també va de joves”, organitzada en format virtual pel Departament de Joventut, en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat de l’Ajuntament de Barcelona.
En breu, s’editarà també un document on es recolliran totes les propostes sorgides durant la jornada, que pugui ser útil a tot el col·lectiu de professionals que treballen en els camps socials relacionats amb la joventut.
Vídeos de la jornada
Per una banda, durant la trobada, que va tenir lloc a mitjans de desembre del 2020, més de cent professionals d’acció social, ensenyament, educació, salut i altres camps de treball amb joves van reflexionar plegats sobre el sentiment de soledat entre les persones joves i les eines per combatre’l, tant individuals com comunitàries.
- En aquest vídeo, podeu conèixer de prop les aportacions que van fer com a grups de treball.
Per altra banda, la doctora en sociologia Liliana Arroyo i el doctor en psicologia Paco López van parlar, respectivament, de l’impacte de les TIC i del treball comunitari en la lluita contra la soledat de les persones joves.
Hi van participar també membres del Grup Liberi de recerca en infància, joventut i comunitat de la Universitat de Girona.
- En aquest vídeo es recullen les seves aportacions.
Van obrir la jornada la directora de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, Magda Orozco; i l’assessora de la regidoria d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Sandra Escapa.
La cloenda va anar a càrrec del regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan R. Riera.
- Vegeu aquí el vídeo resum.
- En la seva reflexió de cloenda (que podeu recuperar en aquest vídeo), Joan R. Riera va remarcar la necessitat d’escoltar activament els i les professionals que treballen amb adolescents i joves per donar resposta a les necessitats d’aquesta franja de població en la lluita contra la soledat.
Enllaços relacionats