Els grups de treball del CAGG

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

29/02/2024 - 09:36

CAGG. Activitat dels grups de treball del Consell Assessor de la Gent Gran

En aquest moment, el Consell Assessor de la Gent Gran compta amb 7 grups, 5 comissions i un comitè que treballen els diversos eixos que formen part del Pla de treball 2023-2027.

El grup de treball sobre Edatisme i Discriminacions, conduït per Juan Pedro Diotaiuti, ha estat treballant en les darreres sessions en un informe qualitatiu sobre edatisme que s’inclourà en l’Informe sobre Discriminacions de Barcelona 2023.

El grup de treball sobre Habitatge, va començar la seva tasca amb l’anàlisi del Dictamen del Consell de Ciutat sobre l’habitatge destinat a polítiques socials. Aquest document és el resultat d’un grup de treball conjunt entre el Consell de l’Habitatge Social de Barcelona i el Consell de Ciutat, en el qual ha participat el Consell Assessor.

El grup de treball sobre Pensions i Pobresa va tenir una sessió amb Albert Sales, tècnic de l’Institut Metròpoli, per valorar les necessitats d’informació del grup per realitzar la seva tasca.

El grup de treball sobre cures, conduït per Gabriela del Valle Gómez, va participar en les Jornades sobre el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) organitzades per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). El grup va manifestar, en una de les darreres sessions de treball, la necessitat de conèixer en quines àrees i serveis municipals es tractaran els temes d’envelliment i cures, i quines són les prioritats en aquest àmbit per aquest mandat. Des d’aquest enllaç podeu veure el vídeo de les Jornades sobre el Servei d’Atenció Domiciliària.

El grup de treball d’Amigabilitat va fer, en la primera sessió de treball, la presentació de l’estudi Persones Grans i Espai Públic, elaborat per Barcelona Regional, Agència de Desenvolupament Urbà.

Les comissions també avancen en les seves tasques i la Comissió sobre el Document Obert de Drets i Llibertats de les Persones Grans ja ha tingut dues sessions de treball per l’elaboració d’un nou Document. Des d’aquest enllaç podeu consultar les diverses edicions del document des de la seva primera versió de l’any 2003.

El Comitè editorial del Butlletí del Consell Assessor també s’ha reunit per establir les temàtiques a tractar en aquest número i apuntar les de següents edicions.