Segueix la presentació dels nous eixos verds i places de Superilla Barcelona al COAC

Superilla Barcelona. El COAC acull una sessió aquest dijous 3 de març, a les 18.30 h, per presentar els projectes dels eixos verds i places de Superilla Barcelona.

Aquest dijous 3 de març, a les 18.30 h, tindrà lloc una xerrada al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) per presentar els projectes executius dels eixos verds i places que es crearan a l'Eixample en el marc del projecte Superilla Barcelona. L'encarregat d'explicar com seran aquests nous espais serà l'arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Xavi Matilla, acompanyat pels vuit equips redactors que han elaborat els projectes.

L’Eixample farà un salt d’escala cap a un espai públic més humà, amb més verd i que aposta pel comerç de proximitat a partir d’aquest mes de juny. Serà quan començaran les obres que transformaran part dels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona en eixos verds. En aquests espais desapareixerà el trànsit i es guanyarà el carrer per a les persones, que podran gaudir de més espai públic per fer-hi vida social, més mobiliari urbà, més arbres, nous jocs infantils… A més, en la confluència entre el carrer del Consell de Cent i els carrers Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona sorgiran quatre grans places a l’espai que fins ara ocupaven els vehicles.

Els projectes executius d’aquests eixos i places són el fruit d’un procés col·laboratiu ampli i intens. Un treball en què han participat equips de professionals de diverses disciplines conjuntament i equips tècnics municipals, que han comptat amb les aportacions d’un consell assessor i del veïnat, associacions i entitats interessades, que han pogut dir-hi la seva en un gran procés participatiu.

Per explicar els resultats i les característiques d’aquests eixos verds i places, el COAC celebrarà aquesta sessió el dijous 3 de març, a les 18.30 h, que es podrà seguir presencialment o per Internet. En tots dos casos, però, cal inscripció prèvia al web del COAC. L’arquitecte en cap de l’Ajuntament, Xavi Matilla, serà l’encarregat de presentar els projectes, de la mà dels vuit equips d’arquitectes que els han dissenyat.

Les obres d’aquests primers eixos verds i places començaran durant el mes de juny i s’acabaran a principis de l’any que ve. Serà un pas més cap a la Superilla Barcelona, que és la resposta de l’Ajuntament davant del repte climàtic i l’ampli consens existent que la ciutat ha de ser més saludable, més sana, més justa i més segura i ha d’afavorir les relacions socials i econòmiques de proximitat.