Una exposició per passejar entre els futurs eixos verds i places de l’Eixample

Superilla Barcelona. Una exposició mostra els futurs eixos verds i places de l’Eixample.

El Fossat del Mercat de Sant Antoni és l’escenari, des d’avui i fins al 28 de maig, d’una exposició de gran format per mostrar com seran els futurs eixos verds i places de la superilla Barcelona, que canviaran la fesomia dels carrers del Consell de Cent, de Rocafort, del Comte Borrell i de Girona.

L’Eixample està a punt de posar en marxa un dels canvis més importants que ha viscut en les darreres dècades. A mitjan any començaran les obres per transformar en eixos verds una part dels carrers del Consell de Cent, de Rocafort, del Comte Borrell i de Girona. A més, també es crearan quatre grans places, cadascuna d’uns 2.000 metres quadrats, a les confluències d’aquests eixos verds (Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona). Aquesta transformació s’enllestirà durant el primer trimestre del 2023.

L’Ajuntament de Barcelona ha creat una exposició de gran format al Fossat del Mercat de Sant Antoni per mostrar a la ciutadania com seran aquests nous eixos verds i places de l’Eixample. Gràcies a unes grans estructures i unes imatges virtuals, els veïns i veïnes podran veure com quedaran aquests espais un cop acabin les obres.

L’exposició també inclou una gran maqueta de la ciutat de Barcelona, sobre la qual es projecta un audiovisual que explica com ha evolucionat l’urbanisme de l’Eixample des del principi i fins avui.

La mostra, a més, té lloc al Fossat del Mercat de Sant Antoni, un espai recuperat per a la ciutadania enmig de la superilla de Sant Antoni, un dels primers exemples del nou model urbà de Barcelona que s’hi està desenvolupant. Es podrà veure cada dia fins al 28 de maig, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.00 hores, i els diumenges, de 10.00 a 14.00 hores.