La superilla de Sant Antoni disminueix en un 82% el pas de vehicles

Superilles. El veïnat ha celebrat una festa per estrenar la segona fase d’obres de la superilla de Sant Antoni, que ha finalitzat recentmen.

El veïnat ha celebrat una festa per estrenar la segona fase d’obres de la superilla de Sant Antoni, que ha finalitzat recentment i que ja compta amb unes primeres dades de balanç positives: menys contaminació de l'aire, menys soroll, menys cotxes i més vida al carrer.

A la superilla de Sant Antoni, que inclou els carrers Comte Borrell, Tamarit i Parlament, s’hi respira ara un aire més net.

La contaminació s’ha reduït un terç pel que fa a presència de NO2 a l’aire i han baixat un 4% les partícules en suspensió (PM10).

La circulació és un altre aspecte on s’ha millorat notablement. Al carrer del Comte Borrell hi passen un 82% menys de vehicles, ja que han deixat d’utilitzar-lo uns 6.000 –passant  dels 7.216 als 1.266–.

El guany de vianants també és destacable, ja que ara hi ha un 28% més de persones que diàriament passegen, juguen i fan activitats a la superilla. També hi ha menys contaminació acústica, de manera que s’afavoreix el descans dels veïns i veïnes.

La festa d’estrena del tram final de la superilla de Sant Antoni, que va comptar amb la presència de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, va estar acompanyada d’una programació d’activitats i tallers dirigida al veïnat del barri.

Els comerços van treure les seves botigues al carrer i van fer tallers per a infants i famílies sobre jardineria sostenible, qualitat de l’aire i mobilitat.A més a més, va tenir lloc la tradicional escudella solidària de nadal acompanyada d’una actuació musical.