La superilla de Sant Antoni disminueix en un 82% el pas de vehicles

El veïnat ha celebrat una festa per estrenar la segona fase d’obres de la superilla de Sant Antoni, que ha finalitzat recentmen.

A la superilla de Sant Antoni, que inclou els carrers Comte Borrell, Tamarit i Parlament, s’hi respira ara un aire més net.

La contaminació s’ha reduït un terç pel que fa a presència de NO2 a l’aire i han baixat un 4% les partícules en suspensió (PM10).

La circulació és un altre aspecte on s’ha millorat notablement. Al carrer del Comte Borrell hi passen un 82% menys de vehicles, ja que han deixat d’utilitzar-lo uns 6.000 –passant  dels 7.216 als 1.266–.

El guany de vianants també és destacable, ja que ara hi ha un 28% més de persones que diàriament passegen, juguen i fan activitats a la superilla. També hi ha menys contaminació acústica, de manera que s’afavoreix el descans dels veïns i veïnes.

La festa d’estrena del tram final de la superilla de Sant Antoni, que va comptar amb la presència de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, va estar acompanyada d’una programació d’activitats i tallers dirigida al veïnat del barri.

Els comerços van treure les seves botigues al carrer i van fer tallers per a infants i famílies sobre jardineria sostenible, qualitat de l’aire i mobilitat.A més a més, va tenir lloc la tradicional escudella solidària de nadal acompanyada d’una actuació musical.