Benvingut a Superilles | Superilles

Superilla Barcelona: nova etapa

El programa Superilles fa un pas endavant i es converteix en el model de transformació dels carrers de tota la ciutat, amb l’objectiu de recuperar per a la ciutadania una part de l'espai que actualment ocupen els vehicles privats. L'objectiu és aconseguir un espai públic saludable, amb més verd, més just i segur, que afavoreixi les relacions socials i l'economia de proximitat.

Els eixos verds i les places

Després d'actuacions en àmbits reduïts, com al Poblenou, Horta o Sant Antoni, ara Superilles fa un salt d'escala i de ritme, creant una xarxa d'eixos verds i places on el vianant hi té prioritat.

Aquesta xarxa permet crear un nou mapa de la ciutat en el qual la ciutadania és la protagonista. Aquesta nova visió començarà a aplicar-se prioritàriament a la trama Cerdà i, especialment, al districte de l'Eixample, estenent la xarxa d'eixos verds i places que ja es va començar a crear al barri de Sant Antoni. En el futur immediat, convertirem en eixos verds part dels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. A més, també crearem quatre grans places, d'uns 2.000 m2 cada una, a les confluències entre aquests eixos verds. Consulta com seran els nous eixos i places.

Els eixos verds a Sant Martí

A més de l'actuació a l'Eixample, al districte de Sant Martí també s'està creant una xarxa d'eixos verds amb obres a diversos trams de carrers, on el verd i els llocs d'estada per al veïnat són els protagonistes. Aquest mandat iniciem les obres de diversos trams dels eixos verds dels carrers Cristóbal de Moura, Almogàvers, Zamora, Puigcerdà i Bolívia.

La nova visió de l'espai públic

una dada

Salt d'escala

Superilles fa un salt d'escala i de ritme, convertint-se en un model de transformació de l'espai públic de tota la ciutat.

una dada

La trama Cerdà i l'Eixample

L'actuació prioritària en els pròxims anys se centra en la trama Cerdà i, especialment, a l'Eixample, creant nous eixos verds i grans places de més de 2.000 m2.

una dada

La ciutadania

Superilles posa en el centre de tot a la ciutadania, guanyant nous espais d'estada, més segurs i amb menys contaminació.

Superilla Barcelona...

 • Català

  ...treballa per crear una nova manera d’organitzar l'espai públic de tota la ciutat que posa a les persones en el centre de tot.

 • Català

  ...crea una xarxa d'eixos verds i places que s'estenen per tota la ciutat. L'objectiu és que a l'Eixample, tots els veïns tinguin un eix verd o una plaça a menys de 200 metres.

 • Català

  ...dona prioritat al vianant per aconseguir que els carrers puguin ser llocs de trobada i esbarjo. Els eixos verds i les places són llocs d'estada més segurs i amb menys contaminació.

 • Català

  ...aconsegueix guanyar espai públic de qualitat a disposició de la ciutadania. Actualment el 60% de l’espai públic l’ocupa el vehicle privat, quan més de la meitat dels desplaçaments es fan a peu.

 • Català

  ...permet augmentar la presència del verd i millorar les condicions ambientals de la ciutat i la qualitat de vida de les persones.

 • Català

  ...inclou la participació ciutadana com a part fonamental en la reflexió i la implantació del nou model d'espai públic.

Fem junts una ciutat millor

Una ciutat en què els carrers i les places siguin llocs de trobada i de joc, d'intercanvi cultural, econòmic i social. Una ciutat amb l'aire més net, espais verds i trànsit pacificat. Una ciutat que es mogui de manera més ordenada i més sostenible. Una ciutat en què les persones recuperin el seu lloc en l'espai públic.

Consulta en aquest mapa les actuacions ja realitzades a la ciutat i aquelles que s'han treballat amb el veïnat i estan en procés d'estudi i valoració.

SARRIÀ- SANT GERVASI LES CORTS SANTS-MONTJUÏC CIUTAT VELLA SANT MARTÍ EIXAMPLE GRÀCIA HORTA - - GUINARDÓ NOU BARRIS SANT ANDREU

Notícies

23/05/2024

Resolt el concurs per substituir l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

Urbanisme i infraestructures. La proposta inclou el disseny dels àmbits Comte Borrell - Parlament i Rocafort-Tamarit.

18/07/2023

La recollida selectiva es reimplanta a l’eix de Consell de Cent

Residus. El procés, per fases, s’iniciarà entre els carrers de Vilamarí i del Comte Borrell.

12/07/2023

S'instal·len peces metàl·liques per delimitar les terrasses dels nous eixos verds

Espai públic. La mesura vol prevenir i combatre l’ocupació indeguda.

07/07/2023

Dispositiu estival per garantir la convivència a l’Eixample

Convivència. El carrer del Consell de Cent i la zona del carrer d’Enric Granados són els espais principals d’aplicació.

Llegeix més