Música per als teus ulls

Del 26 d'octubre al 5 de novembre de 2020

El documental musical va néixer a mitjans dels anys seixanta com a plataforma per explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. Un recorregut que ha anat agafant embranzida gràcies, en part, al festival In-Edit. Aquest cicle aprofundeix en les curiositats dels documentals i ens apropa als seus protagonistes a través de l’Instagram de @bibliotequesbcn_acasa

A càrrec d'Uri Altell (fundador i co-director d´In-Edit) i Toni Castarnado (editor del llibre In-Edit. Made in Barcelona: Una historia sobre el documental musical).

Dins els diàlegs de l’In-Edit.

PJ Harvey, ens creiem el seu compromís?  Dilluns 26 d'octubre, a les 19 h. 

A l'edició de 2019, In-Edit va tenir la cirereta del pastís amb aquest documental exclusiu. A través del testimoni del fotògraf Seamus Murphy a Kosovo, Afganistan i Washington D.C. veiem el procés de gestació de “The hope six demolition project”. A partir d’aquí ens preguntem coses sobre l'actitud de la musa del rock alternatiu.  

The Rolling Stones, de tres en tres i per separat. Divendres 30 d'octubre, a les 19 h. 

Si l'any passat discutíem sobre el valor històric d'un documental com “Cocksucker blues”, ara tenim tres portes més a obrir, arran d'algunes figures individuals de la banda, el fundador Brian Jones, Bill Wyman i Ron Wood. Tres visions diferents i alternatives d'una banda amb mil històries per compartir i explicar.   

Johnny Cash a través de la seva dona. Dimarts 3 de novembre, a les 19 h. 

Gràcies al biopic “Walk the line” tothom va conèixer els secrets de l'home de negre. Potser es la figura més rellevant del country i fonamental per entendre la música americana. A “My darling Vivian” tenim l'oportunitat de saber més de qui va ser la primera dona de Johnny Cash i mare dels seus quatre fills. Una història d'amor que donarà joc per parlar d'ell i el seu llegat.    

Hip-hop i internet, un món a descobrir. Dijous 5 de novembre, a les 19 h. 

"It’s yours: a story of Hip Hop and the Internet" ens posa davant d'un mirall que plasma l'actualitat i el futur de la música i com ens connectem a partir de les eines que tenim a mà. Amb un to periodístic, viatgem de Napster a Twitter, de Myspace al moviment Black Lives Matter, amb estrelles com B-Real o Chuck D. Aprofundir en això ens donarà claus pel que ha de venir.   
 

Música per als teus ulls