Música per als teus ulls

Del 18 d’octubre al 3 de novembre de 2022

El documental musical va néixer a mitjans dels anys seixanta com a plataforma per explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. 

Aquest cicle de xerrades, que es fa en paral•lel al Festival In-Edit, aprofundeix en les curiositats dels documentals i ens apropa als seus protagonistes.          

A càrrec d'Uri Altell (fundador i codirector d’In-Edit) i Toni Castarnado (editor del llibre In-Edit. Made in Barcelona: una historia sobre el documental musical).

Es convidarà els assistents a una sessió del Festival In-Edit 2022.

Dins els diàlegs de l’In-Edit.

Viatge pel món a través de la música: de Tokyo Idols a Liberation Day

Dimarts 18 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta.

Un dels avantatges de veure documentals musicals és que ens permet viatjar pel món sense necessitat de moure’ns o agafar un avió. Aquí en tenim molts exemples, podem anar dels "corridos" a Mèxic fins a una festa rave a Iran. També arribar a Corea del Nord amb un grup de l’ex Iugoslàvia o bé descobrir el blues de Mali i les joves que a Tòquio segueixen els seus ídols.   

Projecció del documental Janis: Little Girl Blue

Dimecres 19 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Fort Pienc

El 2015 Amy Berg es va decidir a explicar la veritable història de Janis Joplin, d’una manera original i concisa. A partir de les cartes que ella va escriure a familiars, amics i companys, i amb la narració enigmàtica de Cat Power, descobrirem les raons per convertir-la en una icona i els secrets d’una veu que va enamorar generacions, una rere l’altra. 

No som res, el missatge punk d’Evaristo

Dilluns 24 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé.

Quan un veu el documental No somos nada té la sensació que coneix Evaristo de tota la vida. Ell explica, en primera persona, com va créixer i perquè es va crear un fenomen musical i sociològic com La Polla Records. A l’edició del 2021 va ser el documental de cloenda del festival, allà trobem un home proper que estima el que fa i que sap el que ell significa per a molta gent. 

Tina Turner, una vida de música i amb un somriure

Dimecres 26 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Montserrat Abelló.

La vida de Tina Turner dona per més d’un capítol. De fet, s’ha explicat de moltes maneres i en diversos formats, sigui llibres o un biopic. Però encara s’havia de veure i gaudir el documental definitiu d’una dona amb moltes llums musicals i també ombres a la seva vida. De tot això parla el documental Tina, que té un gran al•licient; la primera aparició pública de l'artista des del 2009. De tot això en parlarem en aquesta xerrada.

El heavy metal, una altra manera de viure

Dimecres 2 de novembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Vapor Vell.

Aprofitant l’estrena del documental DIO: Dreams Never Die, farem un repàs d’aquest i dels documentals que ha donat un gènere tan prolífic en anècdotes com el heavy metal. Des del clàssic Metal: A Headbanger’s Journey, el recorregut per grans festivals o relats tan diversos com els de Metallica a Some Kind Of Monster o algú tan carismàtic com Lemmy de Motörhead. 

Michael Jackson, els secrets amagats de Thriller

Dijous 3 de novembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix.

La figura de Michael Jackson és universal. Transcendeix el merament artístic. El creador d’una obra com Thriller va ser clau en el pop dels vuitanta gràcies a la transformació a través dels seus videoclips i discos revolucionaris com aquest o Bad. Una història com la seva amb una part lluminosa i una altra de més fosca. I el més important: el transfons d’unes cançons que ens han fet ballar i somiar. La xerrada serà amb motiu del documental Sonic Fantasy. 

Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).
Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19.

Música per als teus ulls