Barcelona Poesia 2021 a les biblioteques

Poesia. Biblioteques de Barcelona participa un altre any a Barcelona Poesia, el certamen que gira entorn del fet poètic i que enguany celebra la seva 24a edició, amb activitats i seleccions de poesia per a tothom.

En record de Joan Margarit
Dissabte 8 de maig, 12 h
Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda
A càrrec de Sebastià Alzamora, Àngels Marzo i Susanna Rafart
Tres figures destacades de la poesia contemporània en català glossaran la vida i l’obra del poeta Joan Margarit (Sanaüja, 11 de maig de 1938 – Sant Just Desvern, 16 de febrer de 2021). Sebastià Alzamora, Àngels Marzo i Susanna Rafart recordaran la seva relació amb l’autor, la recepció que han fet de la seva obra i com ha influït en les seves creacions. Tres visions diferents i complementàries de Margarit: com a poeta, com a amic i com a mestre. Un acte que inclourà la lectura de poemes per part dels tres participants.
Cal inscripció prèvia

Tancament poètic
Del 7 al 18 de maig , amb motiu de Barcelona Poesia, algunes biblioteques de Barcelona avisaran de la seva hora de tancament amb la recitació de poemes per megafonia. Es tracta d’una manera de donar a conèixer els fons poètics de les biblioteques i d’estendre la poesia per tots els racons de la ciutat.

Aquest recital poètic tindrà lloc, en directe, als següents equipaments i en aquestes dates:

Biblioteca Clarà
Dissabte 8 de maig, a les 13.45 h, per Sandra Blanch

Biblioteca Joan Miró
Dimarts 11 de maig, a les 19.15 h, per Paula Sinpi

Biblioteca Nou Barris
Dimecres 12 de maig, a les 20.15 h, per Carla Fajardo

Biblioteca Fort Pienc
Dissabte 15 de maig, a les 13.45 h, per Glòria Coll

Biblioteca El Carmel – Juan Marsé
Dimarts 18 de maig, a les 19.15 h, per Fàtima Saheb

Un bri de mots
Dissabte 8 de maig, 11 h
Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra
A càrrec de Patrícia McGill
Edat: A partir de 4 anys
Sessió de contes, poemes i cançons. Vine a jugar amb el ritme d’imatges i de sons. Frega’t els ulls i les orelles per copsar la bellesa profunda d’històries i il•lustracions. Deixa’t anar i balla al compàs de paraules i silencis. Llegeix, diu, escolta i mira. Ara un braç, ara una cella, que fan passes de ball amb les pometes que cauen del pomer i amb el peixet que salta del sarronet. Deixa que t’esclatin les paraules dins la boca i dins el cor, que el batec dels mots ens porti de viatge. Anirem de bracet de Salvat-Papasseit, Miquel Martí i Pol, Mar Benegas, Jacques Prévert i Mordicai Gerstein, Daniel Picouly i Nathalie Novi… i molts més. Tot depèn de com bufi el vent.
Cal inscripció prèvia (places limitades): presencial / b.barcelona.ii@diba.cat/ 93 360 05 50

MÔESIA
Dissabte, 15 de maig, 12 h
Biblioteca Jaume Fuster
Edat: A partir de 4 anys
Interpretació: Elisenda Rué Gòrriz
Producció, direcció, escenografia i vestuari: Mô Clown Cia
A Môesia, la pallassa Mô comparteix amb grans i petits l’aventura incansable d’atrapar la poesia, elevar-la ben alt i volar. Però, què és la poesia? Com es produeix? On? Quan?
Aquestes són algunes de les preguntes que guien un espectacle delicat i divertit on sentirem els poemes de Feliu Formosa, Joan Margarit, Montserrat Abelló i Màrius Sampere, entre d’altres. Emoció, màgia i somriures garantits gràcies als versos interpretats per una clown que aconsegueix, allà on va, els aplaudiments de tota la família.
Cal inscripció prèvia