‘Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber’, de Julià Guillamon

Joan Perucho. L'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona publiquen Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il•lustracions.

El llibre forma part de les accions commemoratives de l’Any Perucho 2020 juntament amb l’exposició que coorganitza la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster del 26 d’octubre de 2020 al 15 de gener de 2021.

Divendres 18 de desembre, a les 18 h, Julià Guillamon i Òscar Dalmau presentaran el llibre en directe des de l’Instagram (@bibliotequesbcn_acasa).

Joan Perucho, poeta, novel·lista, crític d’art i jutge, ens va portar el gènere fantàstic a través del projecte editorial Tàber, a partir del model de les editorials franceses dirigides per Jean-Jacques Pauvert i Éric Losfeld. D’aquesta manera va obrir el camí a l’aplicació de les noves tendències literàries i va trencar amb la literatura social dels anys setanta.

La feina de recerca que ha dut a terme Julià Guillamon a través dels arxius i de la biblioteca de Joan Perucho li ha permès crear un testimoni gràfic sobre Perucho, Tàber i el pop.

L’editorial Tàber (1967-1971) va ser un intent de crear una editorial pop, a la manera de les editorials franceses que van introduir el gust per la imaginació, la literatura fantàstica, l’hedonisme i l’erotisme. Frederic Clara va fundar l’editorial, Perucho s’hi va afegir, va impulsar algunes col·leccions i va renovar-ne la imatge, amb l’ajuda del dissenyador Joan Pedragosa.

La personalitat de Joan Perucho es projecta en tot: en la recuperació dels clàssics de la literatura fantàstica, en la tria de llibres rars i curiosos, en la sensibilitat cap al nou llenguatge del còmic, en la reivindicació de la cultura gastronòmica.

Joan Perucho i les edicions pop és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a Joan Perucho en l’any del centenari del naixement.

Més informació