Exposició. Tàpies a través de la paraula

Any Tàpies. Exposició del 13 de desembre al 2 de febrer de 2024, a la Biblioteca Horta - Can Mariner, en commemoració dels 100 anys del naixement de l'artista.

Exposició amb motiu de la celebració de l’Any Antoni Tàpies que commemora els 100 anys del naixement de l’artista.

A partir del vincle entre Antoni Tàpies i el món de la paraula us proposem un recorregut per la seva obra i concepció artística. Cada capítol pren el nom d’un dels textos escrits per l’artista i introdueix un aspecte rellevant del seu treball.

Antoni Tàpies és un dels artistes més importants del segle XX. Entre els seus múltiples centres d’interès destaca el món del llibre i la lectura. Aquesta atracció li va sorgir quan era ben jove i li venia, en bona part, de família. El seu avi matern, Francesc Puig i Alfonso, va ser un conegut llibreter i editor establert a la plaça Nova, on el besavi de l’artista havia fundat el 1861 la Llibreria Puig. Pel que fa al pare, Antoni Tàpies el recordava sempre envoltat de papers i llibres, ja que tenia una biblioteca amb més de tres mil volums. A través d’aquesta biblioteca, el jove Tàpies alimentà a curiositat de l’art i les cultures del món. Anys més tard, l’artista aniria aplegant una extensa biblioteca personal. Tanmateix, la relació que Antoni Tàpies establí amb el món del llibre no va ser únicament com a bon lector, sinó que va ser autor de diverses edicions de llibres d’artista, algunes de les quals fetes amb la col·laboració de poetes i escriptors com ara Rafael Alberti, Jaques Dupin, Pere Gimferrer, J.V. Foix, Maria Zambrano i, sobretot, Joan Brossa.

L’exposició es podrà visitar del 13 de desembre al 2 de febrer de 2024 a la Biblioteca Horta – Can Mariner en l’horari d’obertura de la biblioteca. Consulteu els horaris de desembre.

Les següents localitzacions i dates de la mostra són:

Biblioteca Joan Miró. Del 5 de febrer al 5 d’abril

Biblioteca Nou Barris. Del 8 d’abril al 10 de maig

Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall. Del 13 de maig al 14 de juny

Organització i producció: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Fundació Antoni Tàpies

Comissariat: Marta Perarnau. Maria Sellarès Pérez Departament d’educació i d’exposicions de la Fundació Antoni Tàpies

Col·labora: Biblioteques de Barcelona