KmAmèrica. Festival de Literatura Llatinoamericana

Festival literari. Del 16 al 19 de juny se celebra a la Biblioteca Gabriel García Márquez i Casa Amèrica Catalunya el KmAmèrica, el nou festival de literatura llatinoamericana de Barcelona.

KmAmèrica és un festival de literatura llatinoamericana organitzat per Casa Amèrica Catalunya i Biblioteques de Barcelona, sota el comissariat de l’escriptor Eduardo Ruiz Sosa. Una cita que neix amb el propòsit de contribuir a crear un escenari d’intercanvi d’idees i pensament crític a través de les obres literàries d’autors de les diverses geografies d’Amèrica Llatina i el Carib en diàleg amb la literatura catalana.

A la primera edició del KmAmèrica hi participaran vint-i-dos escriptors i escriptores d’onze països (Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, Mèxic, Perú, Puerto Rico i República Dominicana). Set escriptors catalans seran els moderadors de les taules rodones.
La programació comptarà amb taules rodones, diàlegs amb format entrevista, un espectacle de literatura oral, estrena una obra de teatre i una ruta literària dedicada a Gabriel García Márquez.

Aquesta nova trobada amb les lletres llatinoamericanes sorgeix en el marc de la col•laboració establerta entre Casa Amèrica Catalunya i Biblioteques de Barcelona que busca reforçar l’estreta relació que durant anys mantenen les dues institucions, especialment des de la tasca de divulgació americanista.

Més informació