Kosmopolis 2021. La literatura que ve

Literatura. En el marc de Kosmopolis 2021 Biblioteques de Barcelona ha organitzat una conversa entorn la lectura entre Sebastià Portell i Joaquín Rodríguez.

Divendres 18 de juny, de les 11 a les 13 h
CCCB (Sala teatre)
Lectura, entre el goig i la necessitat

En el marc de Kosmopolis 2021, Biblioteques de Barcelona ha organitzat una conversa entre dos autors amb visions diferents i alhora complementàries sobre la lectura. Es tracta d’un acte moderat per Angelina Cabré, directora de la Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall, en què Sebastià Portell i Joaquín Rodríguez parlaran sobre els seus darrers llibres.

Les nenes que llegien al lavabo (Ara llibres, 2021), de Sebastià Portell, entre l’assaig i la reflexió, és un clam a la llibertat en la lectura. Un recorregut a través de la memòria de l’autor, alhora que de la vida comunitària, en què es parla de plaer i d’obligatorietat, de dissidents i de cànons.

La furia de la lectura. Por qué seguir leyendo en el siglo XXI (Tusquets, 2021), de Joaquín Rodríguez, és una reflexió sobre el sentit de la lectura, una anàlisi sobre el poder de la lletra impresa, un exercici en què es busquen arguments per a reivindicar la lectura com a fonament de l’humanisme, la saviesa i la llibertat.

Amb l’objectiu de promoure la participació dels professionals de les biblioteques públiques catalanes a la conversa de Kosmopolis, des del 27 d’abril tots dos autors estan conduint un club de lectura virtual a Tellfy sobre les seves obres. Una proposta en què els participants dialoguen amb els autors a través d’un xat i per videoconferència.

Entrada gratuïta amb reserva prèvia