Obrador. Llegir, escriure i compartir

Obrador. Nova edició del taller de lectura activa i escriptura col·lectiva. A càrrec de Belén López Peiró. De febrer a març a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Cal inscripció prèvia.

L’objectiu principal del taller és incentivar la lectura activa i l’escriptura col·lectiva a partir de la lectura prèvia de quatre obres d’escriptores. Es tracta de llibres que aborden qüestions que ens interpel·len en present, com ara la migració, la llengua, la violència, el dol i l’univers natural que ens envolta.

Cada sessió s’estructurarà en tres parts: a la primera, s’analitzarà el llibre que s’ha llegit prèviament (temàtiques, gèneres, estructures i recursos narratius); a la segona, hi haurà una consigna d’escriptura, relacionada amb el llibre, a partir de la qual hi haurà un temps d’escriptura en viu; finalment, es llegiran i es comentaran els textos produïts, transformant una feina solitària en un treball col·lectiu i col·laboratiu.

Obres: Manifiestos sobre la diversidad lingüística (Almadía, 2023), de Yásnaya Elena A. Gil; Ceniza en la boca, de Brenda Navarro (Sexto Piso, 2022); Por qué volvías cada verano, de Belén López Peiró (Las Afueras, 2018), i Las cosas que perdimos en el fuego (Anagrama, 2016), de Mariana Enríquez.

Els llibres els prestarà la biblioteca. Caldrà recollir el primer exemplar abans de la primera sessió.
Biblioteca: B. Francesca Bonnemaison
Dates: dimecres 14 i 28 de febrer, i 13 i 27 de març; de les 18 a les 20 h
Durada: 4 sessions de 2 hores

Inscripcions

A càrrec de: Belén López Peiró (Buenos Aires, 1992), escriptora.

Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Buenos Aires i Màster de Creació Literària per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha publicat: Por qué volvías cada verano (2018, guanyador del Concurs Narratives a Escena 2023 del Festival KMAmèrica) i Donde no hago pie (2021, declarat d’Interès Social i Cultural per la Legislatura de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires). La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, francès, italià, portuguès, danès, noruec i català. Escriu columnes per al diari El País i altres mitjans.

Taller de l’Obrador. Acció Lectora de Biblioteques de Barcelona.

Més informació