Vincles polars amb Tinta Fina

Taller. Divendres 3 novembre, a les 18.30 h a La Capella. Reserva prèvia. Taller del projecte Ex-Libris de Homesession en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona

Una proposta per aliar vides anònimes a través del fons de les Biblioteques de Barcelona!
Un vincle polar és aquell en què associem una lectura concreta a un record únic i, per tant, es transforma en un punt de referència per reviure’l o rellegir-lo.

Aquest taller, a càrrec de Tinta Fina, és un espai per compartir amb altres lectores aquest moment vital que tenim associat a una lectura. Per fer-ho, construirem un objecte narratiu que pugui recollir tant la referència com el record, i que ens serveixi en conjunt per compilar una biblioteca de vincles polars.

Divendres 3 de novembre de 2023, a les 18.30 h, a La Capella (Hospital, 56)
Places limitades. Reserva prèvia a lacapella@bcn.cat

El taller es planteja en dues fases: en la primera, les assistents hauran de portar un llibre que per a elles hagi estat un acompanyament rellevant o perquè en algun moment allò que està escrit els evoca un record concretíssim que poden i volen compartir amb les altres persones. A partir dels llibres escollits, procedirem a crear dispositius il·lustrats d’aquesta vivència. Així construirem un nou “objecte narratiu”.

 

L’artista Tinta Fina treballa mitjançant l’escolta activa dels altres, d’on extreu els guions per als seus relats gràfics i il·lustracions. Formalitza les seves propostes des del còmic expandit, entenent-lo com un dispositiu de lectura visual que s’estén en l’espai i que fomenta una vivència compartida.

Aquest taller forma part del projecte Jardí interior, que l’artista duu a terme a les biblioteques Joan Miró i Poble-sec – Francesc Boix, en el marc del projecte Ex-Libris de Homesession, en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona, i també del programa Concèntric de La Capella, que estableix relacions de complicitat amb espais i projectes artístics afins.