Còmic

Els darrers anys, el còmic ha esdevingut un mitjà cultural que cada vegada té més seguidors. Per aquest motiu, Biblioteques de Barcelona ofereix als usuaris, a totes les biblioteques, una àmplia col·lecció de còmics que recull els títols més importants de la història d'aquest gènere, dels diversos estils, tendències, procedències geogràfiques... adreçada al públic infantil, juvenil i adult.

En aquest fons hi trobaràs còmics de temàtiques variades: romàntics, costumistes, d'aventures, de ciència ficció, policíacs, de terror, d'humor, de denúncia i crítica social, biogràfics. La col·lecció de còmic es complementa amb llibres sobre les tècniques del còmic i revistes.

Diverses biblioteques de la ciutat fan activitats relacionades amb el còmic per difondre i promocionar-ne la lectura, donant-lo a conèixer als usuaris: trobades amb autors i especialistes del món del còmic, presentacions de novetats de còmic, exposicions, tallers, clubs de lectura de còmic i clubs de lectura d'anime i manga.

La Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra està especialitzada en còmic. En l'actualitat té el fons de còmic més important de totes les biblioteques de la ciutat. La biblioteca manté aquest fons actualitzat; hi incorpora, periòdicament, les darreres novetats que apareixen al mercat editorial. També disposa d'un fons històric molt important, amb obres representatives d'aquest mitjà en diferents formats (àlbums, fanzines, comic-books, revistes). Així mateix, inclou un fons que prové d'un donatiu de FICOMIC, entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Altres biblioteques amb un fons de còmic especialitzat són les següents: