Creacions

Taller d'escriptura creativa
Unes sessions per aprendre quines són les tècniques de l’escriptura i com es construeix un relat. Adreçat a persones que volen expressar idees, sentiments, realitats, mitjançant la paraula escrita. El taller serà essencialment pràctic i els textos s'analitzaran de manera participativa.

A càrrec d’Ana Maria Villalonga
Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver
Dimarts 4, 11, 18 i 25 d’octubre de 18 a 20 h. Cal inscripció prèvia.

A càrrec de Ricardo Reitano
Biblioteca Vapor Vell
Dimarts 4, 11, 18, 25 d’octubre i 8, 15, 22 i 29 de novembre de 18 a 19.30 h. Cal inscripció prèvia.

Soc jo, però no soc jo: taller de narrativa personal
Et proposem aprofundir en la matèria primera de la narrativa personal (tant de ficció com periodística): mirar endins per explicar cap enfora. Parlar de la mare, del barri, dels draps bruts de la família, del que va succeir i també del que mai va passar. En aquest taller prendrem com a referència autors i autores de la literatura clàssica i contemporània que han construït la seva obra al voltant de l’observació de la vida quotidiana i de l’exploració de les seves vivències personals.    

A càrrec d'Anna Pacheco
Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra
Dimarts 4, 11, 18 i 25 d’octubre de 18 a 20 h. Cal inscripció prèvia.

Taller de microrelats
Sessions per aprendre a escriure poemes, microrelats, aforismes, pensaments, etc... tenint en compte la limitació de l'espai de les xarxes. Utilitza la xarxa per posar de manifest les teves dots d'escriptor/a, i aconsegueix que la brevetat sigui sinònim de creativitat.

A càrrec de Cristina Company
Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall
Dilluns 10, 17 i 24 d’octubre de 18 a 20 h. Cal inscripció prèvia.

Llegeix i escriu poesia
En aquest taller llegirem diferents estils de poesia, per així agafar millor les claus per escriure segons cada tipus de persona o moment vital. Montserrat Abelló i la seva antologia de poesia en general, per ser una poesia planera i fàcil d'interpretar. Joan Salvat-Papasseit i el seu El poema de la rosa als llavis, per ser considerat el millor poemari d'amor i sensualitat en llengua catalana. Pol Guasch i el seu llibre de poesia La part del foc premi López-Picó 2020, editat per Viena Edicions aquest any. Un noi jove que escriu d'una forma trencadora tant la poesia com la novel•la, amb la qual també ha guanyat aquest any el premi Llibres Anagrama 2021. No cal llegir tots els llibres, agafarem poemes dels tres estils i autors, els comentarem i ens hi basarem per escriure.

A càrrec de Cristina Company
Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta
Dijous 20, 27 d’octubre i 3 de novembre de 18 a 20 h. Cal inscripció prèvia.

Inscripcions
Per poder fer la inscripció cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona. 

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19.