Menú d’idees per a una alimentació sostenible

Del 4 d’octubre al 13 de desembre de 2021

Aquest any 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. La ciutat vol aprofitar l’esdeveniment per convertir-lo en una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat. Aquest cicle vol divulgar alguns dels aspectes centrals de l’alimentació sostenible i compta amb  experts i expertes rellevants.                                                              

Cicle coordinat per Lluís Reales

Alimentació, salut  i emergència climàtica 
Dilluns 4 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. A càrrec de Carlos A. González, metge epidemiòleg i màster en Salut Pública
La nostra salut i la salut del planeta estan íntimament relacionades. Per garantir-les, en tots dos casos, hem de revertir el model de consum i alimentació.  

Alternatives al malbaratament alimentari 
Dilluns 18 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca El Clot – Josep Benet. A càrrec de Gaby Susanna, directora de la plataforma Aprofitem els aliments.
La meitat de les pèrdues alimentàries actuals serien suficients per nodrir tota la població que passa gana al món. Recerca, canvis normatius i mesures econòmiques i fiscals són necessaris per fer-ho possible.

Cuina sostenible i productes de proximitat
Dilluns 25 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca  Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte. A càrrec d’Ada Parellada, restauradora.
Els productes de proximitat són més saborosos, fomenten l’economia local i redueixen la petjada ecològica.

Barcelona i els horts urbans
Dilluns 8 de novembre a les 18.30 h, a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. A càrrec de Josep Maria Vallés, enginyer agrònom, escriptor i fundador de la cooperativa Tarpuna.
La pràctica de l'horticultura urbana crea nous espais verds a la ciutat, aporta aliments saludables i és una activitat física molt positiva.

Com s’alimenta Barcelona? 
Dilluns 22 de novembre a les 18.30 h, a la Biblioteca Vila de Gràcia. A càrrec de Rosa Binimelis, doctora en Ciències Ambientals. Investigadora a la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central.
On es produeixen els aliments que mengem els barcelonins? Com arriben a la ciutat? És un model sostenible?

La ciutat sostenible
Dilluns 29 de novembre a les 18.30 h, a la Biblioteca  Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte. A càrrec de Salvador Rueda, ecòleg urbà i president de la Fundación Ecología Urbana y TerritorialLa ciutat La ciutat sostenible té quatre característiques: és compacta, és eficient, és complexa i està cohesionada socialment. 

Menú d'idees per a una alimentació sostenible
Dilluns 13 de desembre a les 18.30 h, a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. A càrrec d’Álvaro Porro, comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona conversa amb Lluís Reales.  
Álvaro Porro és economista i promotor del consum conscient a casa nostra a través de la revista Opcions. Actualment, treballa per canviar les coses des de la gestió pública a l’Ajuntament de Barcelona.

Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).
Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.