Biblioteques obertes i mesures d’accés

Biblioteques. Les biblioteques que havien tancat a l’agost tornen a estar obertes des de l’1 de setembre i a partir del 14 s’amplia l’oferta de les biblioteques obertes a Barcelona.

Les biblioteques que havien tancat a l’agost tornen a estar obertes des de l’1 de setembre i a partir del 14 s’amplia l’oferta de les biblioteques obertes a Barcelona.

Mesures de seguretat i represa de serveis

 A partir del 14 de setembre, un cop finalitzades les tasques de condicionament i senyalització necessàries per garantir les mesures de seguretat a usuaris i treballadors, s’amplia l’accés dels usuaris als serveis de les biblioteques de la ciutat.

Durant el mes d’agost han estat obertes 22 biblioteques, amb programació d’activitats 100% estiu i Bibliocasals amb el suport del Pla de Barris.

L’1 de setembre han tornat a obrir totes les biblioteques que havien tancat a l’agost i a partir del 14 de setembre es restablirà el servei a les biblioteques de la ciutat que encara no havien pogut obrir.

Les sales d’estudi nocturnes estan obertes des de 31 d’agost.

Podeu consultar els horaris de les biblioteques

I sales d’estudi

És obligatori per als usuaris

Per accedir als espais de les biblioteques és obligatori per als usuaris l’ús de mascareta a partir dels 6 anys i amb les excepcions establertes per les autoritats sanitàries.

També serà obligatori el rentat de mans amb hidrogel i el manteniment de la distància de seguretat, excepte en el cas dels grups estables de convivència.

Així mateix, caldrà seguir les indicacions de seguretat marcades pels elements de senyalització i les que donin els treballadors.

 Els usuaris han de tenir en compte que

  • Poden accedir a la col·lecció lliurement amb la finalitat d’emportar-se documents en préstec.
  • Per romandre als espais habilitats per llegir, estudiar i/o treballar caldrà que els usuaris ocupin els seients habilitats i respectin la distància de seguretat.
  • Per accedir als ordinadors d’ús públic es recomana fer reserva prèvia al taulell més proper als ordinadors o bé a través del servei de reserva d’ordinadors.
  • Per accedir a les activitats caldrà haver realitzat inscripció prèvia.
  • Per garantir la quarantena de 48 hores que han de passar tots els documents, els que hagin estat consultats pels usuaris s’hauran de deixar a les taules i/o als carros senyalitzats específicament, i en cap cas s’hauran de retornar a les prestatgeries.
  • Les revistes no es podran consultar lliurement i s’hauran de demanar al personal de la biblioteca.
  • Hi haurà indicacions d’aforament màxim i els seients i ordinadors que no es poden ocupar estaran senyalitzats.

Per evitar desplaçaments innecessaris cal recordar que s’han prorrogat els terminis de devolució dels documents sense reserves i dels documents de biblioteques tancades fins al 30 de setembre.

Els usuaris poden accedir al servei de préstec de continguts digitals a través de l’eBiblio. Es pot consultar en tot moment la informació actualitzada al nostre web i a les nostres xarxes socials.