Activitats

Aquests són els diferents cicles i activitats que s'organitzen per als usuaris més petits i joves de les biblioteques. Totes les activitats tenen cabuda limitada.

Cliqueu al títol de cada activitat per veure la programació actual.

PRIMERES PASSES  (de 6 mesos a 3 anys) Projecte que vol familiaritzar els nadons amb el món del llibre des del primer any de vida. Això es fa a través de diverses propostes molt sensorials que conviden a mirar, tocar i escoltar: espectacles visuals, audicions musicals i contes-tallers. 

CONTES A LA MÀ  (de 2 a 4 anys) Narració de contes per els més menuts, una estona per parlar dels llibres en família.

SAC DE RONDALLES (a partir de 4 anys) Narració de contes, on l’oralitat hi té el paper central, despullada d’elements escènics. L'activitat va acompanyada d'una exposició de llibres sobre la temàtica del conte narrat. Amb la col•laboració de l'ANIN (Associació de Narradores i Narradors). 

LIBRES A ESCENA (a partir de 4 anys) Propostes escèniques de petit format, de curta durada que combinen la narració amb la dramatització i el suport d’objectes, titelles o música.

APERITIUS MUSICALS (a partir de 4 anys) Audicions didàctiques per introduir la música als infants i ajudar a desenvolupar la seva sensibilitat i creativitat. Escoltar, cantar, jugar i aprendre són els eixos dels concerts en els quals tant els nens com els seus acompanyants, junt amb els músics, en són protagonistes. 

ATREVEIX-TE AMB ELS LLLIBRES (de 7 a 13 anys) Espai per compartir, d’una manera participativa, la màgia de la lectura a través d’una dinamitzadora que introdueix llibres de diversos estils (àlbums il•lustrats, de narrativa, de coneixements...) i proposa diverses activitats: explicació inacabada d’un conte, lectura en veu alta, jocs amb textos... Els participants es podran endur en préstec els llibres proposats.Cal inscripció prèvia

QUÈ LLEGIM? Espai de trobada adreçat a pares, mares i educadors on un especialista en literatura infantil presenta i recomana seleccions temàtiques de llibres sobre aspectes de l’entorn de l’infant (amistat, escola, tolerància, pors...).

___________________________________________

RECOMANACIONS:

Es demana respectar l’edat especificada a cada activitat.

Per al bon funcionament de l’activitat, es recomana sortir si l'infant està cansat.

En cas que hi hagi manca d’espai, caldrà plegar els cotxets.

En totes les activitats els infants hauran d’anar acompanyats per un adult.

El plaer de llegir es pot descobrir de ben petit. Per això, les Biblioteques de Barcelona ofereixen un gran i variat ventall d'activitats infantils i per als pares. Us convidem a descobrir-les.

El plaer de llegir es pot descobrir de ben petit. Per això, les Biblioteques de Barcelona ofereixen un gran i variat ventall d'activitats infantils i per als pares. Us convidem a descobrir-les.

Les activitats que s'ofereixen s'integren dins de tres grans grups: L'aventura de llegir, L'aventura de conèixer i Molt per aprendre.

Conferències a càrrec d'especialistes en diferents àmbits. Compta amb la col·laboració de diverses entitats i associacions relacionades amb el tema del cicle.

Espais de debat i punt de trobada per compartir lectures i experiències. Consisteix en un grup de persones que comparteix la lectura i el comentari de llibres, conduïts per un expert.

Tallers d'escriptura, narració oral, teatre i temes relacionats amb el món audiovisual. Activitat de pagament. Cal inscriure's prèviament a les biblioteques que fan els tallers.

Els Espais Multimèdia centren la seva activitat en la programació de cursos i tallers d'alfabetització digital.

Recorreguts per carrers de la ciutat que han estat escenari de fets històrics o que han aparegut en llibres. Cal inscripció prèvia.